VELKOMMEN TIL UVDAL AKTIVITETSGÅRD
15. april 2019

                                        

 
UNDER OMBYGGING::: FØLG MED DE NESTE DAGENE: :-)
 
 
 
 
 
 
 
Uvdal Aktivitetsgård ligger i naturskjønne omgivelser ved inngangsporten til Hardangervidda. Vi er tredje generasjon som driver gården  Vi disponerer 50 mål dyrket mark, 400 mål skog , seterhytte på fjellet og jaktrettigheter på Hardangervidda.   

 
 
 
  Oversiktsbilde over Uvdal.  Numedal er det dalføret i Norge med flest bevarte trebygninger fra middelalderen, deriblant fire vakre stavkirker. Store deler av Hardangervidda ligger i Kommunen vår....
 
Neste generasjon på Uvdal Aktivitetsgård.                     
Marte og  Maren født 1997 og  Emil født 1995.
 


Litt om oss som bor her                      
Reidun Lassegård -72 mod, født og oppvokst i Uvdal. Fikk heste/dyreintressen inn med morsmelka, har stelt andres hester og hatt hester på for inntil jeg fikk min egen hest til konfirmasjonen. Jeg er utdannet Agronom på Lien Landbrukskole, og gikk deretter et år på "hestelinja" på Linnesvollen i Lier. Jobbet som avløser i Asker, Lier, Hurum og Røyken. Etter 4 år som avløser, flyttet jeg hjem til Uvdal for å overta Odelsgården. Min hesteerfaring : Div Ridekurs med May Madsen og Tuva Thorson. Jobbet som hjelpejente på fjellturene til Eirik Torpe, hjelpejente på Geilo Hestesenter, to sommere med rideturer til fjells i egen regi, (3-dagers-turer) ansvaret for stall på Sætre i Hurum med 10 hester. Har på det meste hatt 16 egne hester på stallen, alt fra travere til islandshest og fjording, kjøpt opp "utrente" hester trent dem og solgt videre.. Av kurs har jeg : 2 Salmakerkurs med "Pelle" Per Johannesen, 3 Kjørekurs med Urban Roos og Olaf Nyby, Ungdomslederkurs på Starum, WRAN`S Dommer og stevnelederkurs, hest i psykiatrien på Starum, Horsemanship/westernkurs med bl. a : Sini Stjernsward, Steffan Forsman, Kathrine S.Hammond, Jack Jackson, Alfonso Aguilar, Ellen O.Warren, Margit Buen , Leslie Desmond og Mike Beck.

Vi har også arrangert weekendkurs hjemme på gården vår : med Olaf Nyby - Kjøring, Kathrine S. Hammond -Horsemanship, Ellen Ofstad - Horsemanship, Cutting/Reining kurs med Rick Lemay og Jack Jackson, barfotkurs med Dennis Holmberg. Hesten som helhet ved Edda Bøhn.
 
Høsten 2004 gikk jeg opp som privatist, og tok fagbrev i Hestefaget.

November 2005 startet jeg hovslager utdannelse på Norsk Hovslagersenter i Fr.stad 
fortsatt ikke fullført, men skor litt for meg selv.
 
Våren 2006 tok jeg travlisens og kan kjøre løp.
 
2007- 2008 Gjennomførte jeg Studiet :  Gården som Pedagogisk Ressurs, det var et lærerikt studie med et praktisk opplegg og en teoretisk del. Jeg jobber nå med skoler/institusjoner og spesielt de som faller utenfor  det ordinære skoleopplegget.

mailto:reidunlassegaard@hotmail.com
      tlf :32743282 / 99540984   
 
 

               

 

Uvdal Aktivitetsgård
3632 Uvdal
Mobil: 99540984 / 32743282
E-post: reidunlassegaard@hotmail.com