Aktiviteter
5. juni 2019

 

 
På Uvdal Aktivitetsgård kan vi skreddersy aktiviteter for små og store grupper. Vi samarbeider også med Camp Uvdal, Challenge Course.
 
NOE AV DET VI TILBYR : Hesteridning, på tur eller ridebane, snørekjøring (henge etter hester på ski) line dance undervisning, pistolskyting, lassokasting, melkespannkasting, "skistafett ", lavvoer, matservering /grilling, bade i elva, kanopadling, hinderløype i skogen, m.m. 
 
Kontakt oss på tlf 99 54 09 84  for pristilbud.
 
På bestilling arrangerer vi rideturer på Hardangervidda, ( dagsturer, overnattingstur 1 - natt og weekendturer )   Ønsker du å bo noen dager i Uvdal,  kan vi tilby billige enkle hytter på Uvdal aktivitetsgård og høystandard hytter på Camp Uvdal, med eller uten matservering.  

  Pistolskyting......

Cowboyfest.....

    Skistafett.....
Line Dance......


Sumobrytekamp... alltid like gøy........


Fint vær, god mat og godt selskap... kan man ønske noe mer ???


Klar til fjelltur.........
 

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Her er det litt info om Cutting kurset vi hadde sommern 2001, og litt bilder av de andre dyra på gården...og de som har hatt sommerjobb eller hjelper til her...... 

Bilder fra kurset med Rick Lemay 20 - 22 juli - 2001

HVA ER CUTTING???  Cutting er en konkuransegren innen westernridningen, og det var første gang det ble arrang. et slikt kurs i Norge.  I cutting skal rytteren skille ut en ku fra en flokk som er lukket inne på en arena. Hest og rytter skal nærme seg flokken uten og opphisse den for mye. Når rytteren har valg seg ut et dyr som skal skilles ut, skal dyret drives så langt inn på arenaens midtpunkt som mulig.  HESTENS jobb består i å forhindre kua å løpe tilbake til flokken. Det er viktig at hesten holder den påkrevde avstanden til kua hele tiden. Denne testen varer i 2,5 min, og den starter når ryttern passerer tidslinjen. Dersom kua ikke er livlig nok eller vender vekk fra hesten, har rytteren lov å velge en annen ku.  Hvis hesten vender seg bort fra kua, vil det medføre straffepoeng.  Det gis også straffepoeng dersom hesten lar kuen slippe unna, eller hvis ryttern gir hesten hjelp i form av anvisninger. Hesten skal være i stand til å  arbeide selvstendigt. Hestens intligens og omhyggelige trening skal få hesten til å følge kua med usvikelig sikkerhet.

 

Magic prøver å cutte kua Vesle Rosa

Rick viser oss hvordan vi begynner å trene en kommende cutting hest. Hesten skal være et "speilbilde" av kua/kalven.

 

Roger og Tyson undervises i Reining

 

 Noen av publikum.

Diana og Harald to velkjente og blide fjes.

Rick Lemay  var nok rimelig sliten etter to dagers undervisning i øsende regnvær, kun avbrutt av noen få solglimt. Rick og kona May Britt hadde også kjørt over 70 mil en vei for å undervise denne helgen, så vi takker dem begge for et flott og profesjonelt kurs. Rick har også sagt seg villig til å komme igjen ved en senere anledning, men da ville han FLY, forståelig nok.....

 

       

                    

                                  

 


 

Nederlandske Marjolein var praktikant hos oss sommeren 2000.    Hyggelig og arbeisom jente                 

 

 

 

 

 

 

 

 

Monica var den aller første praktikanten vi hadde (1997) hun bodde hos oss da tvillingene kom til verden og hadde fullt opp og gjøre med barn og hester. Monica er en utrolig positiv person som vi fortsatt har god kontakt med.

 

Ingrid jobbet hos oss sommeren 2001,  og hun hadde med seg sin egen hest Myrtussa.  Ingrid var også innom oss og jobba litt sommer`n 2002, nå  jobber hun  på et hestemelk anlegg i Hamar. Hun har også fått et avkom etter Nashville, søt liten blandingshingst.

 

Lisa Linn, jobbet hos oss sommeren 2002,  hun kom tilbake sommeren 2003 og jobbet et halvt år, før hun begynte på landbrukshøyskolen i Ås, hun har kjøpt et av våre appaloosa/araberavkom  Lucky You.

  Synne og ragnhild  fast innventar på Uvdal Aktivitetegård-

 

UTLEIEHYTTE PÅ HAUGÅSEN 

   Uvdal Aktivitetsgård har en gammel seterbu på fjellet som leies ut.  Flott utgangspunkt for gå/rideturer innover i fjellet. Hytta er på ca 60 kvadrat. (stue, kjøkken, og soverom)  Det er sengeplass til 2 personer, ( men det går også ann å sove på sofaen/madrasser.) Det er kjøkkenkrok med gass komfyr og hytta varmes opp med ved. Utedo. Pris pr natt 600,-   Ta gjerne med din egen hest, eller lei hest hos oss. Stor inngjerdet setervoll med godt fjellgress.

  Peisen i stua, det vil bli lagt ut nye bilder etter hvert. Intressert i å leie ?? kontakt meg på tlf eller mail.  99 54 09 84

 

 

 

Uvdal Aktivitetsgård
3632 Uvdal
Mobil: 99 54 09 84 
E-post: reidun@aktivitetsgard.no